Heerup Museum

Foran Heerup Museum står som vartegn denne totempæl fra 1963 med en indianerhøvding nederst med hans squaw oven på. Den blev lavet til virksomheden Louis Poulsen af byggeaffald, og blev erhvervet af museet i 2011.

Henry Heerup er en af de mest kendte og populære kunstnere i Danmark. Hans værker er let tilgængelige med genkendelige motiver, og han er til at forstå for både børn og voksne. Samtidig stod han som en sjov og underfundig person, der gik rundt med nissehue i sin have og spillede på blokfløjte. Det billede man får af ham, kan godt skygge for, at han var en seriøs kunstner med en klassisk uddannelse fra Kunstakademiet. Museumsleder Anni Lave Nielsen fortæller om, hvordan Henry Heerup dyrkede det legende og fantasifulde i billeder og skulpturer, der kan synes meget dansk, men måske mere er alment menneskeligt.

Henry Heerups enke forærede en samling af hans værker, der dannede grundstammen i museet, som åbnede i 2000. Det ligger i Rødovre, der er en nabokommune til København. Placeringen hænger sammen med, at det var her Heerup arbejdede i en have, der både var værksted og salgsudstilling.

Læs mere på Heerup Museums hjemmeside om åbningstider og aktuelle udstillinger. Museet er også egnet til børn. Hvis man er turist i København, er museet en nærliggende attraktion, der ligger i cykelafstand, lige som det naturligvis er et sted for dem, der er turist i deres lokalområde.

Heerup Museum
Kirkesvinget 1
2610 Rødovre