Bakkehuset 2

Bakkehuset set udefra.
Bakkehuset.

Bakkehusets have betød meget for Kamme Rahbek. Ved at bruge kilder som Kamma Rahbeks havenotater og blomsterbilleder har landskabsarkitekten Charlotte Skibsted genskabt en romantisk have. Museumsinspektør Rikke Lagersted-Olsen fortæller om Bakkehusets have i dag, og hvordan Kamma Rahbek i sin tid arbejdede med den.

Den rosa havestue

Man kan se ud i haven fra Den rosa havestue i Bakkehuset. Her er der en mængde portrætter af de mennesker, der kom i huset. En af dem er forfatteren Just Mathias Thiele (1795-1874), der også var kunsthistoriker og folkemindesamler. Han kom som lejer i Bakkehuset, men blev inviteret ind i Rabekernes stuer, og han kunne andet end at skrive: Han havde en viden og fingerfærdighed, der gav Kamma Rahbek ny viden om, hvordan hun kunne lave sine æsker.

Adam Oehlenschläger var en af de andre, der gæstede huset. Han var dog blevet lidt mere end en gæst, da han havde fundet sammen med Kamma Rahbeks søster Christiane Heger. Oehlenschläger slog igennem med værket Digte, og det er her man finder digtet Guldhornene. Vi kender i dag mest Oehlenschläger som digter (fx af ”Der er et yndigt land”), men i samtiden var han en vigtig skuespilforfatter.

Kamma Rahbeks æsker

Æsker var en væsentlig del af Kamma Rahbeks kreative virke, og det kunne kombineres med hendes interesse for at male. Æskerne udviklede sig fra en brugsgenstand til kunstfærdige genstande, som mange gerne ville have. De var lavet i karton, og dekoreret med papir, og i nogle af dem kan man finde malerier, som Kamma Rahbek har lavet.

Den nye hjørnestue

På førstesalen kan man finde nogle udstillingsrum, der åbnede i 2022. Her er bl.a. rummet Den nye hjørnestue, der henviser til Hjørnestuen som man kunne høre om i den første episode. Hjørnestuen var det sted, hvor gæsterne kom og diskuterede kunst, litteratur og videnskab. Den nye hjørnestue lægger op til at 8 mennesker skal sidde omkring et bord for at tale sammen. Digteren Morten Søndergård har skabt tekster, der skal skabe inspiration, og i en række skabe er der et indhold, der også kan danne udgangspunkt for samtalen.

Hør også den første episode om Bakkehuset.

Praktiske oplysninger

Man kan finde åbningstider og oplysninger om særudstillinger på Bakkehusets hjemmeside.

Bakkehuset
Rahbeks Allé 23
1801 Frederiksberg C

Danmarkskort med placering af Bakkehuset